Да управляваме умно логистиката и доставките – мисия възможна

Технологичното решение ZiGO на Mapex® е с нови модули и функционалности за интелигентно управление на процеса по планиране и контрол на доставките и транспортната дейност

 

ZiGO е софтуерно решение, приложимо за всеки бизнес с автопарк. Разработено е в България, за да задоволи индивидуалните потребности в сферата на транспорта, логистиката и дистрибуцията. Успешно координирайки цялостното управление на транспортната дейност, ZiGO автоматизира процесите по планирането, контрола и управлението на автопарковете на територията на страната, като същевременно намалява разходите за гориво на фирмите с до 30%, според изчисления на икономисти и маркетолози.

Софтуерът е разработен от ИТ специалистите на Mapex® на основата на облачни технологии, географски информационни системи, управление на геоинформация и база данни от над 800 000 адреса в страната. Тяхната регулярна актуализация и оптимизацията на работните процеси позволяват на компаниите да предоставят на своите клиенти по-качествени и достъпни услуги, повишавайки конкурентоспособността им.

ZiGO предоставя редица функционалности, за да подпомогне максимално работата, както на мениджърския, така и оперативния екип във всяка компания с автопарк. Интерфейсът му е интуитивен, удобен е за работа и е проектиран да спестява от времето за обучение на нови служители. ZiGO предотвратява потенциалните грешки при планирането на доставките, които може да допусне логистик; генерира пътните листа; комуникацията се осъществява в реално време, като същевременно на разположение на управленския екип са всички необходими данни, анализи, справки и статистики. Автоматизирани алгоритми позволяват актуализирането на маршрутите в реално време, ако има промяна на първоначално зададените условия, както и 24/7 часа контрол над транспортните средства, чрез наблюдение на тяхното местоположение и състояние по множество параметри.

ZiGO позволява интеграцията с налични ERP/CRM системи на клиента. От началото на 2022 г. клиентите могат да тестват и да интегрират освен досегашния пълнофункционален продукт ZiGO и самостоятелно някой от неговите модули, с което от Mapex® отговорят максимално на специфичните работни потребности на всеки бизнес в сферата на транспорта, логистиката и дистрибуцията.

 

За Мапекс:

Мапекс е водеща българска геоинформационна компания, предоставяща ГИС решения  и геодезически услуги и на българския пазар повече от 20 години.

Технологичните решения на компанията дават възможност за ефективно управление на геоинформация, работни процеси и активи на организации в публичния и в частния сектор.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *