ZiGO взе участие в 11-та Логистична Бизнес Конференция 2023

Над 270 професионалиста от 120 компании се включиха в логистичното събитие на годината. Форумът представи различни идеи и решения за зелен и устойчив бизнес.

За 11-та поредна година списание Логистика и Българска Транспортна Преса бяха организатори на Логистичната Бизнес Конференция 2023. Събитиетo се състоя в София Ивент център, а водещата тема беше  Smart, Green and Sustainable Transport and Logistics.

На събитието говориха завладяващи вниманието лектори, a паралелно с конференцията се проведе и изложение в специална Експо зона, в която фирмите, сред които тази година взе участие и екипа на ZiGO, презентираха своите продукти в полза на бизнесите в секторите транспорта и логистика и диструбуция.

Конференцията откри Снежина Баджева, издател и главен редактор на списание ЛОГИСТИКА, а гост на Логистичната Бизнес Конференция  бе Георги Гвоздейков, министър на транспорта и съобщенията. Той анонсира важна за бизнеса новина – през 2024 г. ще бъдат отворени две грантови схеми за инвестиции в зелен транспорт на стойност над 126 млн. лева. По думите му едната грантова схема е насочена към интермодалните оператори и е на стойност 34,5 млн. лева, предвидени за изграждане на нови и развитие на съществуващите интермодални терминали в страната. Други 92 млн. лева са разпределени за проекти за зарядни станции за алтернативни горива по пътната мрежа и в пристанищата. Аудиторията на конференцията бе много активна и влезе в диалог с министъра, като сред най-коментираните теми бяха дигитализацията на документите за товарен превоз, облекчаване на граничните преминавания и дългосрочните стратегии на държавата за интермодалност. Георги Гвоздейков заяви, че се ангажира лично, за да се намерят най-бързите решения по посочените казуси.

Маркирането на проблеми и търсенето на решения продължи и в дискусионния панел на събитието, озаглавен „Транспортът и логистиката във вихъра на промените – как, до каква степен, с какво темпо, на каква цена“. Тази година дадохме думата на Огнян Дучев, ръководител направление Морски и въздушен транспорт на Гопет Транс, Никола Стоянов, генерален мениджър на Транспрес, Крум Дончев, директор оперативна дейност в CEVA LOGISTICS, Мариета Григорова, управител на Гебрюдер Вайс, Иван Зънзов, директор продажби на товарни автомобили Volvo във Волво Груп България и Андрей Новаков, евродепутат. Модератор на панела бе Снежина Баджева.

 

Прочетете цялата статия тук

Източник: logistika.bg

снимка: logistika.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *