ZiGO С ПРЕДСТАВЯНЕ НА СВЕТОВНИЯ ГИС ДЕН 2022

По традиция Световния ГИС ден се отбелязва през втората сряда от месец Ноември. Тази година събитието се отпразнува на 16.11.2022 и в този ден за девета поред година, ГИС обществото в България под егидата на ГИС Алианс, събра и синтезира опита и иновациите в бранша. По случай празника беше проведена конференция, която се превърна в чудесен повод за среща на бизнеса с учащи, държавна и общинска администрация. Бяха представени успешни проекти и практики, с които организациите са полезни в прилагането и употребата на достиженията на ГИС технологиите – доказано носители на огромен потенциал и висока степен на обществена полезност.

Над 140 представители на ГИС обществото проследиха презентациите и демонстрациите. Бяха представени иновативни проекти, реализирани с различни ГИС платформи. В конференцията участваха представители на академичните институции, в лицето на Софийски университет “Св. Климент Охридски”, Минно-геоложки университет „Св. Иван Рилски“ и Технически университет-София.

Представителите на бизнеса, сред които и екип на ZiGO разказаха как ГИС технологиите се използват в сферата на умните градове и мобилност, как се създават дигитални двойници на територии, каква е ролята на сателитните изображения, a ZiGO представи пред аудиторията своя модул Автопарк – създаден специално, за да отговори на потребностите на компании разполагащи с множество служебни автомобили, изискващи поддръжка и контрол на разходите.

Сред организациите, които представиха своя опит бяха Географика, Мапекс, ТехноЛогика, Геодетект, ГАП Консулт, Тикси, Иокто, Веком Гео, Българска Геоинформационна компания и други.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *